لكل بلد اكلات مشهورة بيها وتشتهر مصر باكلات كثيرة منها المحشى والكشرى والملوخيه والممبار المصرى والكوارع من اجمل الاكلات الشعبيه المحببه عند المصريين واليوم هانتعرف على طرريقة عمل الممبار المصرى بطريقه بسيطه وسهله
الممبار المصرى
المقادير
——–
ا-كيلو ممبار 2- كيلو رز 3- بصل وطماطم وخضرة شبت وبقدونس وبهارات حسب ما نفضله
الطريقه
——-
اولا ننظف الممبار كويس جدا بالملح والخل والماء ونقطعه حسب الحجم الذى نريده
ثانيا- نفرم البصل ونشوحه على النارونفرم الطماطم ونضعها على البصل ونقلبهم خمس دقائق ونضع البهارات والخضرة عليهم ومعلقة ملح ثم نغسل الارز ونضعه على الخليط ونقلبه جيدا ونرفع الاناء من على النار ونبدأحشو الممبار
ثالثا- يتم سلق الممبار فى ماء مغلى نضع فيه ورق لورا وبهارات وحب هان ومعلقة ملح لمدة نصف ساعه ثم نخرجه ويحمر فى الزيت وبالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق